Carti
24-01-2021

Gambitul damei – Walter Tevis (recomandare)

Postat de: admin

  Gambitul damei – Walter Tevis” este recomandarea noastra care vine din categoria “Literatura Universala” si reprezinta bestsellerul care a dus la productia celui mai urmarit serial de pe Netflix.

   Beth Harmon este o fata care ramane orfana de la varsta de 8 ani si ajunge intr-un orfelinat unde ajunge sa descopere sahul, un joc dominat de barbati, insa Beth este cu adevarat un geniu si va reusi sa urce foarte usor in acesta lume, dar dependentele s-ar putea sa ii opreasca ascensiunea. Daca doriti sa cumparati aceasta carte o puteti face AICI!

Fragment din romanul “Gambitul damei” de Walter Tevis:
 
“In fiecare marti, dupa ora aritmetica, domnisoara Graham o trimitea pe Beth jos, la subsol, sa scuture buretii. Era considerat un privilegiu, iar Beth era cea mai buna eleva din clasa, desi era cea mai mica de varsta. Nu-i placea sa mearga la subsol. Mirosea a mucegai si-i era frica de domnul Shaibel. Dar era curioasa sa afle mai multe despre jocul pe care il juca singur, pe tabla.
Intr-o zi, se duse si se aseza langa el asteptand sa mute o piesa. Pusese mana pe una in forma de cap de cal pe un piedestal. Dupa o clipa, ridica privirea spre ea, incruntandu-se, iritat.
- Ce vrei, copila? zise el.
In mod normal, Beth ar fi fugit, evitand orice interactiune umana, mai ales cu adultii, dar de data aceasta nu dadu inapoi.
- Cum se numeste jocul? intreba ea.
Domnul Shaibel ii arunca o privire lunga.
- Ar trebui sa fii sus, cu ceilalti.
Indrazneata, ii raspunse cu aceeasi privire; era ceva la omul acela, statornicia cu care juca jocul acela misterios o ajuta sa ramana pe pozitii ca sa afle ce dorea.
- Nu vreau sa fiu cu ceilalti, spuse ea. Vreau sa stiu ce joc joci.
Domnul Shaibel o privi mai atent. Apoi ridica din umeri.
- Se numeste sah.”

Gambitul damei - Walter Tevis

    Daca doriti sa faceti parte dintr-o comunitate plina de carti, va asteptam si pe pagina noastra de Facebook: Carti pentru minte si suflet!

Noile aventuri ale lui Habarnam - I. P. Nosov (recomandare)
Jurnalul unui burlac. Conversatii cu mama - Mihai Bendeac, Emilia Bendeac (recomandare)

Detalii si Comanda AICI

Nu sunt recenzii.


Ultimile reduceri adaugate:

Te rog, multumesc, te iubesc! – Ioana Chicet-Macoveiciuc (recomandare) Memorator matematica: Geometrie, analiza matematica – Clasele 9-12 (recomandare) Iernile Sufletului – Katherine May (recomandare) Doom 3. Dictionarul ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane (recomandare)