Carti
03-03-2024

Micul ingrijitor de cai – Dexter Ford, Henry Oster (recomandare)

Postat de: admin

   “Micul ingrijitor de cai – Dexter Ford, Henry Oster” este recomandarea noastra din categoria “Memorii/Jurnal”.

Murisem in multe feluri, dar mintea si corpul celui pe care odinioara il chemase Henry Oster inca functionau, creierul inca ii gandea, inima inca ii batea, inca respira. Mi-am dat seama, pe cat putea un adolescent de saisprezece ani, ca nu ma pierdusem niciodata pe mine cu totul.

Marturiile sfasietoare ale lui Henry Oster, micul ingrijitor de cai de la Auschwitz, dezvaluie realitatile terifiante din lagarele de concentrare si modul in care un baiat de doar saisprezece ani a reusit sa supravietuiasca unei intalniri cu plutonul de executie, riscului de a fi condamnat oricand sa piara si foametei nemiloase.

Cum a putut el sa-si pastreze speranta intr-un loc in care viata sa valora mai putin decat cea a calului pe care il ingrijea?

Repartizat la munca istovitoare din grajdurile de cai de la Auschwitz, Henry s-a agatat cu disperare de credinta ca, daca isi indeplinea indatoririle in fiecare zi, avea sansa sa prinda un nou rasarit. Din cei 2 011 de evrei care au fost arestati de Gestapo si deportati din Koln in 1941, doar 23 au supravietuit. Henry a fost unul dintre ei. Paginile acestei carti iti dezvaluie povestea sa, o poveste care iti distruge increderea in umanitate pentru ca apoi sa o recladeasca gratie empatiei si credintei, adevaratii salvatori ai omenirii.

Henry Oster este mai mult decat un supravietuitor. Relaterea lui despre cum si-a revenit din acea stare in care se simtea «ca si cum ar fi murit in multe feluri» este plina de speranta. Devotamentul sau fata de o familie extrem de iubitoare, respectul pentru ceilalti si parcursul sau victorios in recapatarea controlului vietii sunt o lectie pentru toti cei care se simt pierduti in lumea de azi. – Linda Rader Overman, autoarea cartii Letters Between Us

O carte de memorii dureroasa, care merge dincolo de orice imaginatie. – Stuart Kuttner, Redactor-Sef la News International

Nu poti sa-ti imaginezi ororile unui lagar de concentrare decat daca ai fost acolo, vazandu-le, respirandu-le, simtindu-le mirosul, tremurand in frig, facandu-te invizibil atunci cand mana mortii se intinde spre tine. Dar Henry Oster, un evreu in varsta de 16 ani, a fost acolo, condamnat la patru ani de iad. Alaturi de autorul Dexter Ford, ofera acum descrieri cutremuratoare despre uciderea detinutilor atunci cand nu mai puteau presta munca utila, dar si detalii despre alte evenimente ingrozitoare. Aceasta nu este doar o alta carte despre Holocaust. Aceasta este o experienta care iti poate schimba viata. -  Stan Mott, Autorul cartii The Absolute Alliance

Micul ingrijitor de cai - Dexter Ford, Henry Oster

    Daca doriti sa faceti parte dintr-o comunitate plina de carti, va asteptam si pe pagina noastra de Facebook: Carti pentru minte si suflet!

Elon Musk - Walter Isaacson (recomandare)
Rataciti in labirint. Chipuri ale bantuirii si mantuirii in procesul terapeutic - Lavinia Barlogeanu (recomandare)

Detalii si Comanda AICI

Nu sunt recenzii.


Ultimile reduceri adaugate:

Tarina – Ellen Alpsten (recomandare) Flamand de amintiri. 125 de retete cu gust de copilarie – Sef Paul Constantin (recomandare) O viata marunta Ed.2024 – Hanya Yanagihara (recomandare) Sticletele – Donna Tartt (recomandare)